Založ si blog

Jarná turistika a relax v Demänovskej doline.

Najkrajšou a najnavštevovanejšou lokalitou Nízkych Tatier je Demänovská Dolina , ktorá ponúka svojim návštevníkom množstvo atrakcií cez turistiku , cykloturistiku , návštevu svetoznámej Demänovskej ľadovej jaskyne, lanový park Tarzánia  a veľa ďalších zaujímavostí ktoré sa oplatí vidieť.

Svetoznáma Demänovská ľadová jaskyňa sa nachádza vo vstupnej časti doliny. Pozoruhodná je výskytom trvalej ľadovej výplne, bizarnými a mohutnými tvarmi podzemných priestorov, vzácnou jaskynnou faunou, ako aj bohatou históriou. Ak by ste sa pre návštevu jaskyne rozhodli hoci aj v horúcom lete, nezabudnite si pribaliť teplú bundu.

Milovníci adrenalínovej  cyklistiky si prídu na svoje v BIKE PARKU JASNÁ, je to jedinečný cyklopark na Slovensku so štyrmi traťami obtiažnosti. Ak máte radi adrenalín navštívte aj lanový park TARZÁNIA, ktorý je postavený na stromoch vo výške až 7 metrov nad zemou.

Medzi najnavštevovanejšie lokality Nízkych Tatier patrí  Chopok 2024 m.n.m. Pre menej zdatných turistov je k dispozícií lanovka, ktorou sa s prestupom vyvezú až priamo pod vrchol odkiaľ je to 20 minút pešou chôdzou. Výhľad však stojí za to. Pred Vami sa rozprestiera nádherná panoráma Nízkych a  Vysokých Tatier a celého Liptova. Pohľad ktorý pohladí nielen oko ale aj dušu. Pod Chopkom nájdete aj najväčšie prirodzené ľadovcové pleso Vrbické pleso. Je to  jazero, ktoré vzniklo po ústupe ľadovca zo severných svahov Chopka a Derešov. Prechádzku okolo jazera si spestríte kŕmením kačíc a pozorovaním bujnej vegetácie. Posedením  na lavičkách okolo jazera načerpáte množstvo energie .

Po náročnom dni plnom zážitkov si oddýchnete v Hoteli ***SOREA SNP, ktorý sa nachádza priamo v srdci Demänovskej doliny. Jeho príjemné prostredie , rodinná atmosféra , milí
personál , vynikajúca domáca kuchyňa s bohatou ponukou šalátových bufetových stolov  sa postarajú o neopakovateľný zážitok .Na zrelaxovanie tela hotel ponúka rôzne druhy masáží / medová, celková, masáž lávovými kmeňmi /prípade zábaly  škoricový a rašelinový .Unavené  nohy po túre načerpajú novú silu po reflexnej masáži chodidiel.

Chcete spoznávať Slovensko ?
Potom je pre vás pripravený program Hotela *** SOREA SNP „Môj slovenský týždeň zážitkov“ – týždeň plný fakultatívnych výletov. Prenesiete sa do histórie kúrii Liptovského Jána, Oravského podzámku, skanzenu v Pribyline, navštívite najzachovalejšiu rezerváciu ľudovej architektúry na Slovensku VLKOLÍNEC – zapísaného v zozname Svetového prírodného a kultúrneho dedičstva UNESCO, či zažijete unikátnu turistickú atrakciu – splav na drevených pltiach v národnom parku Pieniny.

Máte radi rozprávky?
Tak neváhajte a pripravte sa na dobrodružné putovanie po stopách KARKULKY,  je to veselé dievčatko v červenej čiapočke. V Nízkych Tatrách navštevuje BABKU AKROBATKU. Pri putovaní lesom zažíva napínavé dobrodružstvá a spoznáva tajomstvá horskej prírody. Ale pozor v lese číha VĹČIK TLČIK, ktorému sa zbiehajú slinky na dobroty v batohoch .Tak hor sa za zážitkami.

Viete, že Hotel *** SOREA SNP je ocenený certifikátom pre tých najmenších ?
Únia materských centier priznala hotelu certifikát „ Zariadenie priateľské k deťom a rodinám“. Malé ratolesti  sa radi zahrajú v detskom kútiku a na ihrisku pred hotelom. Počas prázdnin a sviatočných dní im spestria pobyt animačné programy s maskotom Sorinom, popr. detské zábavné hry, súťaže, mini disco show. Rodičia si zatiaľ na slnkom zaliatej terase
v kaviarni hotela vychutnajú kávičku s domácou štrúdľou.

A keď večer sadne súmrak – vrchol Chopku sa ponorí do  lúčov zapadajúceho slnka, neskôr do tichej nočnej atmosféry, aby ráno mohol v plnej kráse opäť privítať zvedavé oči návštevníkov Hotela *** SOREA SNP – hotela v srdci Demänovskej doliny, hotela v tichej oáze nádhernej prírody, hotela ideálneho na jarnú turistiku, hotela zaručujúceho jedinečný oddych v prírode .

Prežite s nami akčné, ale i oddychové jarné chvíle i leto v Nízkych Tatrách !

20 rokov sme tu s vami, relaxujte spolu s nami !

www.sorea.sk / hotel SOREA SNP

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1759x
Priemerná čítanosť článkov: 1759x

Autor blogu

Archív